Lieke is vrij van gluten en vrij van zorgen. En volledig biologisch zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Dat is dubbel onbezorgd genieten. Deel je vrijheid op www.liekeisvrij.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Alles kleurt oranje!

Het WK komt eraan! Je hoeft de televisie maar aan te zetten en de kleur oranje komt je tegemoet, er is geen ontkomen aan. Bij deze periode horen natuurlijk ook lekkere oranje gerechten. Ik heb twee favoriete recepten die ik met jullie wil delen!

Wat ik heel erg leuk vind om te doen is pannenkoeken bakken. Deze keer wilde ik de pannenkoeken een kleurtje geven. Je raadt het al... oranje. Maar dat oranje kleurtje moet natuurlijk wel ''natuurlijk" zijn. Hoe krijg je oranje pannenkoeken? Doe een beetje wortel/sinaasappelsap door je beslagmix, smaakt ook nog heel erg fris. Ik heb hiervoor vitasap gebruikt, verkrijgbaar bij EkoPlaza.

Hier het recept voor 4 grote pannenkoeken:

Ingrediënten:
• 225 gram Lieke is Vrij Pannenkoekenmeel
• 3 eieren
• 350 ml (soja)melk
• 250 ml wortel/sinaasappelsap

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een kom bij elkaar en mix het tot een stevig beslag. Gebruik eventueel een mixer anders heb je kans dat er klonten ontstaan. Beetje boter of kokosolie in in de pan en bakker maar!

Hier nog een lekker gerecht!
Ik had het zelf nog nooit gemaakt maar het bleek super lekker te zijn: een hartige quiche. Ik heb een kipkerrie quiche gemaakt met Lieke Is Vrij broodmeel, wat heel erg goed rijst in de oven. Dit gerecht is daardoor erg makkelijk te maken. Probeer ‘m zelf eens uit!

Ingrediënten:
• 300 gram kipfilet
• 150 gram prei
• 150 gram uien
• 100 gram boontjes
• 1 oranje paprika
• 100 gram champignons
• 1 theelepel mosterd
• snufje kerriepoeder
• peper en zout
• 150 ml room
• scheutje curry
• 10 eieren
• 200 gram glutenvrij broodmix wit van Lieke is Vrij
• springvorm

Bereidingswijze:
1. Kook de kipfilet en snij deze in kleine blokjes
2. Was de prei. Snij de prei en uien in ringen en de paprika in kleine stukjes
3. Kook de boontjes zodat ze nog knapperig zijn
4. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes
5. Bak de ui en prei in wat boter. Voeg de champignons de paprika en de boontjes toe.
6. Klop de eieren met de room, de glutenvrije broodmix, mosterd, kerriepoeder, curry, peper en zout
7. Voeg hier de kip en de gebakken groenten bij
8. Beboter de springvorm en bekleed deze met bakpapier
9. Giet het beslag hierin. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden gaar in 25 minuten.

Serveertip: Serveer het met een frisse salade.

Hup, Holland Hup!

Liefs,
Stevie Ann


« naar overzicht columns