Lieke is vrij van gluten en vrij van zorgen. En volledig biologisch zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Dat is dubbel onbezorgd genieten. Deel je vrijheid op www.liekeisvrij.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
 
Recepten
 

Lieke kookt: heerlijke glutenvrije recepten!

Geen lekker ontbijt, lunch of avondeten? Geen feestelijke gerechten meer bij speciale gelegenheden? Natuurlijk wel! Ook met glutenvrije producten kun je heerlijk koken. Lieke heeft hieronder haar favoriete recepten neergezet. Dit kunnen recepten zijn met lekkere Lieke producten, maar ook recepten met andere producten. Als het maar lekker en gezond is!

Lieke wil haar receptenpagina erg graag uitbreiden en is dan ook benieuwd naar jouw lekkere recepten. Wil jij andere Lieke fans ook van jouw kookgeheimen laten meegenieten? Deel dan jouw favoriete recept met Lieke via haar Facebook pagina, zodat deze ook hier geplaatst kan worden!

Biologische injera’s

Meng de teff mix met 1 ei. Voeg er vervolgens 1 eetlepel zonnebloemolie aan toe en meng het goed door elkaar. Klop er 550ml water door om een makkelijk vloeibare consistentie te verkrijgen. Klop het beslag met een keukenmixer iedere keer voordat u het in de pan doet, zodat er luchtbellen in het beslag blijven zitten tijdens het bakken. Verhit 1,5 theelepel zonnebloemolie in een koekenpan. Schenk één deel in de hete pan met een dunne straal, beginnend aan de buitenrand en in cirkels naar het midden van links naar rechts. Zodra het beslag overal bubbelt, neemt u de pan van het vuur. Zet de pan in een oven van 180°C gedurende 2 à 4 minuten tot de bovenkant droog is, maar niet bruin.
Lees meer...

Quinoa zoete pannenkoekjes

Meng het Quinoameel met het eitje, de melk, vanillesuiker en het zout en klop het geheel tot een mooi glad beslag. Snijd een appel in kleine blokjes. Verwarm olijfolie in de pan totdat de pan begint te ‘walmen’. Leg wat rozijntjes en appelblokjes in hoopjes in de pan, schep daar het beslag op en bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi goudbruin. Serveer de pannenkoekjes eventueel met wat frisse koude appelblokjes, honing en kaneel. Garneer de pannenkoekjes met een takje verse munt.

Tip: Je kunt natuurlijk afwisselen naar smaak met verschillende ingrediënten en toppings.
Lees meer...

Amandel-kokoscake met clotted cream en aardbei

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng amandelmeel, kokos, rijstebloem, suiker en bakpoeder. Roer de (plant)aardige melk erdoor, roer goed door en druk het mengsel uit over de bodem van een met bakpapier beklede vorm. Bak in 20-25 min. goudbruin en gaar. Aangezien er geen eieren gebruikt worden in deze cake, blijft de cake wat vochtig. Vind je dit niet lekker laat de cake dan nog 5 of 10 minuten langer in de oven bakken. Er wordt geen tarwebloem gebruikt in deze lekkernij waardoor het glutenvrij is.
Laat de cake afkoelen voor serveren.
Lees meer...

Chili con carne - Stevie Ann

Braad het gehakt, voeg de ui en spaanse peper toe met een heel klein beetje van de bouillon en laat het een paar minuutjes sudderen.
Voeg alle kruiden toe (ook de 2 laurierblaadjes) en laat het 5 minuten sudderen.

Voeg de chili saus, tomatenblokjes toe en laat het een paar minuutjes sudderen voordat je de bonen en de rest van de bouillon toevoegt.

Verhoog het vuur en laat het even heel kort bijna koken.
Laat het daarna sudderen voor 2 uur ongeveer.

Haal de laurierblaadjes eruit en serveer het met rijst en salade.

Lees meer...