Lieke is vrij van gluten en vrij van zorgen. En volledig biologisch zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Dat is dubbel onbezorgd genieten. Deel je vrijheid op www.liekeisvrij.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
 
Recepten
 

Lieke kookt: heerlijke glutenvrije recepten!

Geen lekker ontbijt, lunch of avondeten? Geen feestelijke gerechten meer bij speciale gelegenheden? Natuurlijk wel! Ook met glutenvrije producten kun je heerlijk koken. Lieke heeft hieronder haar favoriete recepten neergezet. Dit kunnen recepten zijn met lekkere Lieke producten, maar ook recepten met andere producten. Als het maar lekker en gezond is!

Lieke wil haar receptenpagina erg graag uitbreiden en is dan ook benieuwd naar jouw lekkere recepten. Wil jij andere Lieke fans ook van jouw kookgeheimen laten meegenieten? Deel dan jouw favoriete recept met Lieke via haar Facebook pagina, zodat deze ook hier geplaatst kan worden!

Glutenvrije pastasalade met verse kruiden

Snijd de groenten in plakjes en reepjes en leg op de grillpan. Let op: behalve de avocado! Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gegrilde groente en de avocado nu in kleinere stukjes en pers hier een teentje knoflook boven uit. Roer goed door. Voeg vervolgens, in een grote schaal, de pasta, het citroensap, de peper (naar smaak) en de verse kruiden (versnipperd) toe.
Lees meer...

Quiche

Zeef de bloem, mix met zout. Snij roomboter in kleine blokjes. Kneed tot een kruimelig deeg. Roer met een houten pollepel met gat eieren door het deeg, voeg water toe en kneed tot een zachte bal, omwikkel met huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Gebruik een springvorm (24 cm), bedek de bodem met bakpapier vet de randen en bodem in. Verdeel het deeg over de bodem en de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de springvorm 5 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Haal de springvorm eruit en doe de vulling er in. Schil de zoete aardappels en maak met de keukenmachine plakjes van 1 cm. Snipper de ui en snijd in halve ringen. Verhit de olijfolie in een pan, fruit de ui, doe hierbij de zoete aardappelplakjes en vervolgens de spinazie tot het is geslonken. Klop de eieren en doe hierbij de crème fraîche, klop goed tot het één geheel is, voeg zout en peper toe. Snij de gerookte kip in kleine stukjes. Doe de helft van het aardappelmengsel in de springvorm, verdeel de gerookte kip stukjes hierover. Doe de rest van het aardappelmengsel in de springvorm. Giet het eimengsel over het aardappelmengsel. Verbrokkel de geitenkaas hierover. Zet de springvorm 45 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven. De quiche is zowel warm als koud te eten en drie dagen houdbaar in de koelkast. Recept door: Miss Glutenvrij
Lees meer...

Focaccia

Los de gist op in 150 ml lauwwarm water. Laat het mengsel 5 minuten staan. Zeef de bloem met het zout en kneed dit samen met het gistmengsel , en 2,5 eetlepel olijfolie in 10 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt (met huishoudfolie) en op een warme plaats 1,5 uur rijzen. Gebruik hiervoor een ruime kom , het deeg zal drie keer zo groot worden. Kneed het deeg nog even door na het rijzen. Vorm nu een focaccia. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en laat het afgedekt op een warme plaats voor 30 minuten rijzen , het deeg zal in omvang verdubbelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Vul een ovenbestendige schaal met water en plaats deze in de oven. Meng 2 eetlepels olijfolie met de geperste knoflook. Halveer de cherrytomaatjes en druk deze na het rijzen in het deeg. Maak met de achterkant van een pollepel holletjes in het gerezen deeg en schep hierin een beetje van de olijfolie met knoflook, schep ook wat olijfolie over de tomaatjes. Verdeel wat verse basilicumblaadjes over de focaccia en strooi als laatste wat zeezout en gedroogde Italiaanse kruiden over de Focaccia. Bak de focaccia in 20 minuten gaar en goudbruin.
Lees meer...

Penne met ansjovis en broccoli

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Blancheer ondertussen de broccoliroosjes 2 minuten in een pan met kokend water. Fruit de ui en knoflook glazig in de olijfolie. Voeg de tomaat, olijven, kappertjes, ansjovis, lente-ui en broccoli toe en schep voorzichtig door elkaar. Giet de pasta af en meng direct door het broccolimengsel. Besprenkel met citroen en strooi er wat Parmezaan en verse kruiden over. Serveer meteen.
Lees meer...