Lieke is vrij van gluten en vrij van zorgen. En volledig biologisch zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Dat is dubbel onbezorgd genieten. Deel je vrijheid op www.liekeisvrij.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Chili con carne - Stevie Ann

Hoofdingrediënt

Rundergehakt

Ingrediënten

Kip of rundergehakt 800 gram
Zonnebloemolie
Uien gesneden 2
Rode peper (zonder pitjes) 1
Anijszaad ½ teelepel
Laurier blaadjes 2
Zwarte peper ½ teelepel
Chili poeder 2 eetlepels
Gemalen selderijzaad 1 teelepel
Kurkuma 1 teelepel
Gemalen kruidnagel een snufje
Oregano 1 teelepel
Paprika 1 teelepel
Thijm 1 eetlepel
Chilisaus - pot van 350 ml je gebruikt er ongeveer ¾ van
Kippen of runderbouillon 800 mililiter
Bonen - 2 potten van 400 gram
Tomatenblokjes in blik 2 potjes

Bereidingswijze

Braad het gehakt, voeg de ui en spaanse peper toe met een heel klein beetje van de bouillon en laat het een paar minuutjes sudderen.
Voeg alle kruiden toe (ook de 2 laurierblaadjes) en laat het 5 minuten sudderen.

Voeg de chili saus, tomatenblokjes toe en laat het een paar minuutjes sudderen voordat je de bonen en de rest van de bouillon toevoegt.

Verhoog het vuur en laat het even heel kort bijna koken.
Laat het daarna sudderen voor 2 uur ongeveer.

Haal de laurierblaadjes eruit en serveer het met rijst en salade.


« naar overzicht recepten