Lieke is vrij van gluten en vrij van zorgen. En volledig biologisch zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Dat is dubbel onbezorgd genieten. Deel je vrijheid op www.liekeisvrij.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Lekker nazomeren!

Hallo allemaal!

Ik ben sinds twee maanden weer terug in Californië, terug in de drukke wereld van Los Angeles. Ik vind het interessant hoe sommige dingen ineens een hype kunnen zijn hier en de dag erna weer oud nieuws zijn.

Ik zeg niet dat dit met glutenvrij eten aan de hand is, maar ik lees op blogs en in artikelen wel ineens veel meer over het feit dat veel mensen glutenvrij eten omdat ze denken ervan af te vallen. Terwijl er in een hoop glutenvrije producten extra suikers zitten om het gemis aan gluten op te vullen en die suikers zetten zich weer om in vet. Nu wordt er in verschillende bladen ook nadrukkelijk gezegd om vooral geen glutenvrij dieet te volgen als je er geen last van hebt als je het eet.

Ik denk niet dat het zo zwart/wit is, glutenvrij leven is vast niet voor ieder mens perse beter, het zal per persoon verschillen. Maar ik hoor veel mensen om mij heen die nadat ze een tijdje glutenvrij zijn, het gevoel hebben dat ze veel meer energie over hebben. Maar belangrijk dus om op te letten wat er dan wel in de producten zit in plaats van gluten.

Ik denk dat een van de dingen van de producten van Lieke Is vrij is dat er geen onnatuurlijke stoffen of overbodige suikers in zitten. Tuurlijk zit er suiker in koekjes, anders zouden ze niet smaken. Maar ik vind het een fijn gevoel dat het natuurlijk en biologisch is en dat ik me er verder niet druk over hoef te maken.
Ik merk dat ik af en toe ook reageer op producten waar teveel toevoegingen en e-nummers in zitten. Het kost je lichaam gewoon meer energie om die afvalstoffen weer uit je lichaam te krijgen.

Moraal van het verhaal, eet je glutenvrij, om wat voor reden dan ook, let dan nog steeds op wat er voor de rest allemaal in zit.

Bij de “Lieke is vrij” producten is de ingrediënten lijst lekker kort, dus dat is altijd een goed teken ;)

Bij deze een recept voor een gerecht met een Aziatisch tintje met de heerlijke tricolore pasta van “Lieke Is vrij”: De nazomer pastasalade met biefstuk!
Een lauw-warme salade die lekker pittig is en door de verse kruiden lekker fris.

Nog een beetje nazomeren dan maar!

Liefs,


« naar overzicht columns