Lieke is vrij van gluten en vrij van zorgen. En volledig biologisch zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Dat is dubbel onbezorgd genieten. Deel je vrijheid op www.liekeisvrij.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
 
Reacties
 

Consumentenreacties

- Hoi Lieke, wij zitten hier te genieten van jouw suikervlinders! Zalig vinden we ze. Glutenvrij coach
- Love Lieke is vrij...Ga zo door.. S. Velgersdijk
- Ja en ook het rozijnenbrood is heerlijk! Naast de vruchtenkoeken. Lieke je bent een aanwinst! M. Kuiper
Jullie gevulde koeken zijn heerlijk! C. Groothuis-Jansen
- De crackers van @Liekeisvrij zijn waanzinnig lekker! S. Wink
- Lieke is vrij is top! meerzaden crackers: lekker en handig voor onderweg. M. Cooper

 
Over Lieke
 

Wie is Lieke eigenlijk?

Lieke is vrij is een nieuw merk in het glutenvrije schap. En Lieke is uniek. Uniek omdat het glutenvrij én biologisch is! 

Dat betekent zonder gluten, maar ook zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Op deze manier kun je veilig en zonder zorgen genieten van gezonde voeding. Lees hier meer.

 
Lieke’s keuze
 

Focaccia

Los de gist op in 150 ml lauwwarm water. Laat het mengsel 5 minuten staan. Zeef de bloem met het zout en kneed dit samen met het gistmengsel , en 2,5 eetlepel olijfolie in 10 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt (met huishoudfolie) en op een warme plaats 1,5 uur rijzen. Gebruik hiervoor een ruime kom , het deeg zal drie keer zo groot worden. Kneed het deeg nog even door na het rijzen. Vorm nu een focaccia. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en laat het afgedekt op een warme plaats voor 30 minuten rijzen , het deeg zal in omvang verdubbelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Vul een ovenbestendige schaal met water en plaats deze in de oven. Meng 2 eetlepels olijfolie met de geperste knoflook. Halveer de cherrytomaatjes en druk deze na het rijzen in het deeg. Maak met de achterkant van een pollepel holletjes in het gerezen deeg en schep hierin een beetje van de olijfolie met knoflook, schep ook wat olijfolie over de tomaatjes. Verdeel wat verse basilicumblaadjes over de focaccia en strooi als laatste wat zeezout en gedroogde Italiaanse kruiden over de Focaccia. Bak de focaccia in 20 minuten gaar en goudbruin.
Lees verder ...