Lieke is vrij van gluten en vrij van zorgen. En volledig biologisch zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Dat is dubbel onbezorgd genieten. Deel je vrijheid op www.liekeisvrij.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
 
Recepten
 

Lieke kookt: heerlijke glutenvrije recepten!

Geen lekker ontbijt, lunch of avondeten? Geen feestelijke gerechten meer bij speciale gelegenheden? Natuurlijk wel! Ook met glutenvrije producten kun je heerlijk koken. Lieke heeft hieronder haar favoriete recepten neergezet. Dit kunnen recepten zijn met lekkere Lieke producten, maar ook recepten met andere producten. Als het maar lekker en gezond is!

Lieke wil haar receptenpagina erg graag uitbreiden en is dan ook benieuwd naar jouw lekkere recepten. Wil jij andere Lieke fans ook van jouw kookgeheimen laten meegenieten? Deel dan jouw favoriete recept met Lieke via haar Facebook pagina, zodat deze ook hier geplaatst kan worden!

Glutenvrije brownie frambozen

Doe de poedersuiker bij de slagroom en klop stijf met een mixer. Haal twee brownies uit het pak. Snij beide brownies in acht gelijke stukjes. Doe in elk glas een eetlepel slagroom op de bodem. Leg hierop naast elkaar twee stukjes brownies en vier frambozen. Giet hierop nog een eetlepel slagroom. Leg hierop naast elkaar twee stukjes brownies, deze blokjes leg je net even anders dan het laagje eronder (dit voor het speelse effect). Giet op de brownies nog een eetlepel slagroom. Druk hierin een framboos. Je dessert is klaar om te serveren. Zorg ervoor dat je netjes werkt, dan ziet je glaasje er het mooiste uit.
Lees meer...

Tiramisu met amaretto

Zet een kopje sterke espresso, dit kan uit de espressomachine maar ook met een zakje. Doe bij de afgekoelde espresso een eetlepel amaretto. Leg op de bodem van de schaal 5 lange vingers en giet iets meer dan de helft van de espresso over de lange vingers. Klopt met een mixer de slagroom stijf met de poedersuiker en een eetlepel amaretto, doe hierbij de mascarpone en klop nog even. Giet de helft van het mengsel in de schaal over de lange vingers. Giet de overige espresso in een ander schaaltje en doop daar met één kant de lange vingers in. Leg de lange vingers met de koffiekant op het slagroom/mascarpone mengsel. Giet het overige mengsel over de lange vingers. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet in de koelkast voor minimaal 3 uur, het liefst een hele nacht (langer kan ook). Voor je gaat serveren bestrooi je met behulp van een zeef de tiramisu met de cacao. Tip: Nuttig je tiramisu onder het genot van een kopje espresso en daarbij een glaasje amaretto, dan smaakt je dessert op z’n best.
Lees meer...

Glutenvrije lasagne met spinazie en aubergine

Snijd de tomaten in stukjes, doe er een bouillonblokje en basilicum bij en pureer het geheel. Roerbak de aubergine en spinazie met knoflook, ui, zout, peper en eventueel Provençaalse kruiden. Voeg de groenten en de tomatensaus samen en laat zo’n 20 minuten zachtjes op middelhoog vuur koken. Maak de bechamelsaus: Smelt de boter in een steelpan. Voeg het meel toe en roer door elkaar. Zet het vuur laag en laat het al roerend een paar minuten koken. Voeg het zout aan de melk toe en giet de plantaardige melk steeds in kleine hoeveelheden bij het meel-boter mengsel en roer tussendoor steeds tot een glad beslag. Ga zo door totdat de saus de gewenste dikte heeft. Eventueel kruiden met nootmuskaat. Gebruik een ovenschaal voor 4 personen. Start met een laag bechamel saus en wissel vervolgens steeds een laag lasagnebladen af met een laag tomaten-groente saus incl. kaassoort naar keuze. Sluit af met een combinatie laag van tomaten-groente saus, bechamelsaus en bestrooi deze eventueel met kaas en geroosterde pijnboompitten. Plaats de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven (180 graden) en laat 35 minuten bakken. Buon appetito!
Lees meer...

Glutenvrije havermuesli snackballetjes

Knijp de crunchy havermuesli met de hand iets fijner. Zo kun je later makkelijker balletjes maken. Maal de noten, dadels, 3 theelepels water of amandeldrink en notenpasta in een keukenmachine of staafmixer fijn. Malen totdat het een plakkerig geheel is geworden. Rol het mengsel vervolgens samen met de crunchy havermuesli in snackballetjes en laat deze op een stuk bakpapier opstijven.
Lees meer...