Lieke is vrij van gluten en vrij van zorgen. En volledig biologisch zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Dat is dubbel onbezorgd genieten. Deel je vrijheid op www.liekeisvrij.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Focaccia

Hoofdingrediënt

Bloem

Ingrediënten

250 gram bloem 7 gram gist (1 zakje) 150 ml lauwwarm water 1 tl zout 2,5 + 2 eetlepels olijfolie 1 teentje geperste knoflook Grof zeezout

Bereidingswijze

Los de gist op in 150 ml lauwwarm water. Laat het mengsel 5 minuten staan. Zeef de bloem met het zout en kneed dit samen met het gistmengsel , en 2,5 eetlepel olijfolie in 10 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt (met huishoudfolie) en op een warme plaats 1,5 uur rijzen. Gebruik hiervoor een ruime kom , het deeg zal drie keer zo groot worden. Kneed het deeg nog even door na het rijzen. Vorm nu een focaccia. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en laat het afgedekt op een warme plaats voor 30 minuten rijzen , het deeg zal in omvang verdubbelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Vul een ovenbestendige schaal met water en plaats deze in de oven. Meng 2 eetlepels olijfolie met de geperste knoflook. Halveer de cherrytomaatjes en druk deze na het rijzen in het deeg. Maak met de achterkant van een pollepel holletjes in het gerezen deeg en schep hierin een beetje van de olijfolie met knoflook, schep ook wat olijfolie over de tomaatjes. Verdeel wat verse basilicumblaadjes over de focaccia en strooi als laatste wat zeezout en gedroogde Italiaanse kruiden over de Focaccia. Bak de focaccia in 20 minuten gaar en goudbruin.


« naar overzicht recepten