Lieke is vrij van gluten en vrij van zorgen. En volledig biologisch zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Dat is dubbel onbezorgd genieten. Deel je vrijheid op www.liekeisvrij.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
 
FAQ
 

Veelgestelde vragen over Lieke

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over Lieke. Vind je hier geen antwoord op je vraag, stel hem dan direct via Facebook of Twitter of vul het contactformulier in.

1.

Wat betekent Lieke?

Lieke is een Nederlandse meisjesnaam. Het betekent 'de onbekommerde'. En dat is precies wat Lieke wil, dat jij als consument je geen zorgen meer hoeft te maken. Geen zorgen over gluten, want Lieke is volledig glutenvrij. En geen zorgen over je gezondheid, want Lieke is biologisch zonder toegevoegde schadelijke E-nummers. Dat is #dubbelonbezorgdgenieten.

2.

Waarom een nieuw glutenvrij merk, wat voegt Lieke is vrij toe?

Lieke is vrij voegt niets toe! En dat is meteen de toegevoegde waarde: Lieke is namelijk vrij van gluten, maar ook vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Het is het eerste glutenvrije merk in Nederland dat een totaalassortiment biedt dat zowel glutenvrij als biologisch is.

3.

Glutenvrij én biologisch, is dat wel te betalen?

Lieke is er zich van bewust dat het voor de glutenvrije consument niet altijd even voordelig is om haar boodschappen te doen. Lieke vindt het echter belangrijk dat ook de glutenvrije producten passen in een gezond voedingspatroon. Daarom heeft zij in samenwerking met voedingsspecialisten haar producten zo ontwikkeld dat er geen kunstmatige stoffen, zoals allerlei E-nummers, aan toegevoegd zijn. Het totale Lieke assortiment is daardoor volledig biologisch, zonder dat je daarvoor meer betaalt dan de glutenvrije producten die je gewend was!

4.

Waarom zou ik kiezen voor biologisch, als ik ook gewone glutenvrije producten kan kopen?

Lieke is van mening dat glutenvrije voeding moet passen in een gezond voedingspatroon, een glutenintolerantie is namelijk al vervelend genoeg. Lieke wordt niet vrolijk van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, die allerlei schadelijke gevolgen voor je gezondheid kunnen hebben. Daarom zijn alle Lieke producten vrij van kunstmatige E-nummers, zodat het product biologisch gecertificeerd is. Zonder te tornen aan het glutenvrije karakter, en dat voor een prijs die je al gewend was!

5.

Hoe weet ik zeker dat Lieke echt glutenvrij en dus veilig is?

Alle Lieke producten zijn gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Dit is te zien aan het officiële 'crossed grain symbool' op elke Lieke verpakking, met daaronder het certificeringsnummer van het merk Lieke. Dit is het rondje met daarin de doorgestreepte aar. Het logo wordt internationaal erkend als hét kwaliteitskeurmerk voor glutenvrije producten. De Nederlandse Coeliakie Vereniging is licentiehouder van het logo.

6.

Hoeveel ppm gluten bevatten de Lieke producten?

Het gehele assortiment Lieke is vrij producten is samengesteld uit glutenvrije ingrediënten en worden gemaakt in fabrieken waarin geen glutenhoudende producten worden gefabriceerd. Alle producten bevatten minder dan 20 ppm en daarmee voldoen deze aan de Europese normering. Onze producten worden frequent gecontroleerd op de exacte gehaltes aan gluten. Wil je van een bepaald product weten hoeveel ppm deze exact bevat? Dan kun je dit middels het contactformulier op deze website bij ons opvragen.

7.

Zit er tarwezetmeel in de producten van Lieke?

De producten van Lieke zijn allemaal gemaakt op basis van maïszetmeel. Je vindt dus geen tarwezetmeel in de Lieke producten.

8.

Zijn de producten van Lieke ook lactosevrij en suikervrij?

Lieke is een nieuw merk dat nog volop in ontwikkeling is. Binnenkort komen er ook enkele producten die zowel glutenvrij als lactosevrij zijn. Wij hopen dit assortiment steeds verder uit te breiden. Graag horen we jouw suggesties!