Lieke is vrij van gluten en vrij van zorgen. En volledig biologisch zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Dat is dubbel onbezorgd genieten. Deel je vrijheid op www.liekeisvrij.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Amandel-kokoscake met clotted cream en aardbei

Hoofdingrediënt

Amandelmeel

Ingrediënten

250 gr amandelmeel
60 gr gemalen kokos
125 gr rijstebloem
50 gr fijne kristalsuiker
2 tl bakpoeder
250 ml (plantaardige bv kokos of amandel) melk
1 tl vanille essence

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng amandelmeel, kokos, rijstebloem, suiker en bakpoeder. Roer de (plant)aardige melk erdoor, roer goed door en druk het mengsel uit over de bodem van een met bakpapier beklede vorm. Bak in 20-25 min. goudbruin en gaar. Aangezien er geen eieren gebruikt worden in deze cake, blijft de cake wat vochtig. Vind je dit niet lekker laat de cake dan nog 5 of 10 minuten langer in de oven bakken. Er wordt geen tarwebloem gebruikt in deze lekkernij waardoor het glutenvrij is.
Laat de cake afkoelen voor serveren.


« naar overzicht recepten