Lieke is vrij van gluten en vrij van zorgen. En volledig biologisch zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Dat is dubbel onbezorgd genieten. Deel je vrijheid op www.liekeisvrij.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Penne met ansjovis en broccoli

Hoofdingrediënt

Penne

Ingrediënten

400 g penne (Lieke is vrij) zout 400 g broccoli, in roosjes 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 3 eetl olijfolie 4 tomaten, zaadlijsten verwijderd, in repen 50 g zwarte olijven, ontpit 2 eetl kappertjes 1 potje ansjovis 1 lente-ui, in stukjes sap van 1 citroen 25 g grof geraspte Parmezaan handje verse kruiden als garnering

Bereidingswijze

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Blancheer ondertussen de broccoliroosjes 2 minuten in een pan met kokend water. Fruit de ui en knoflook glazig in de olijfolie. Voeg de tomaat, olijven, kappertjes, ansjovis, lente-ui en broccoli toe en schep voorzichtig door elkaar. Giet de pasta af en meng direct door het broccolimengsel. Besprenkel met citroen en strooi er wat Parmezaan en verse kruiden over. Serveer meteen.


« naar overzicht recepten